Kuře s granátovými jabky a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s granátovými jabky a ořechy
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 31846 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 ks | Jablko granátové |
1,4 kg | Kuře |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
200 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Šafrán |
5 polévková lžíce | Sirup Monin - granátové jablko |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
0,3 l | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 262,5mg |
Draslík | 959,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 491,7mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Jablko granátové, Kuře, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Šafrán, Sirup Monin - granátové jablko, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s granátovými jabky a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Kuře naporcujeme na 8 dílů. Osolíme a opepříme. V hrnci rozpálíme olej a kousky masa na něm na středním ohni cca 20min restujeme. Průběžně obracíme. |
2 | Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme najemno. Polovinu ořechů rozemeleme, zbytek nasekáme najemno. Šafrán rozdrobíme mezi prsty a rozmícháme ve 2 lžících horké vody. Cibuli přidáme k masu a dozlatova osmahneme. Krátce orestujeme také obojí ořechy. Zalijeme vývarem a granátovým sirupem, dochutíme solí, pepřem, skořicí, šafránem a cukrem. Zakryté dusíme na mírném ohni cca 30min. |
3 | Granátové jablko rozlomíme a zrnka vybereme. Maso rozdělíme na talíře, posypeme zrnky z jablka a podáváme. |
Poznámka
Jako přílohu můžeme použít rýži.