Sázená vejce se smetanou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sázená vejce se smetanou a sýrem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 3185 |
Ingredience
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
2 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
187,5 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 45% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 272,7mg |
Draslík | 183,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Salát hlávkový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sázená vejce se smetanou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | V ohnivzdorné pánvi rozpustíme máslo, přilijeme smetanu, osolíme a když se začne vařit, rozklepneme do ní postupně vejce jako volská oka. Povrch vajec osolíme. |
2 | Vejce necháme ztuhnout na mírném ohni bez míchání. |
3 | Hotový pokrm posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme dílky rajčat a lístky salátového srdíčka. |
Pochoutka vhodná na snídani jsou sázená vejce se smetanou a sýrem. Ale ani svačina v podobě tohoto receptu nemusí být špatná. Já za sebe mohu recept doporučit. Je dobrý, rychlý a chutnal mi.