Vínové kostky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vínové kostky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 31851 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
140 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Krupice dětská |
8 polévková lžíce | Marmeláda meruňková |
10 g | Máslo čerstvé |
70 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
6 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 185,4mg |
Draslík | 56,6mg |
Vláknina | 304,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice dětská, Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vínové kostky postup přípravy receptu:
1 | 6 žloutků s cukrem dobře vymícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme do něj špetku citronové kůry a zlehka vmícháme ke žloutkům. Nakonec vmícháme hrubou mouku a vše promícháme. |
2 | Těsto vlijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný krupičkou. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 25 minut. |
3 | Upečený a vychladlý moučník vyjmeme z plechu, rozřízneme a potřeme částí meruňkové marmelády. Nakrájíme na kostky, které urovnáme na plochou zapékací mísu. Polijeme je vínem rozmíchaným se 2 žloutky a povrch mírně potřeme zbylou marmeládou. |
4 | Kostky zapékáme v troubě asi 10 minut. |