Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 31854

Ingredience

100 g Bazalka
1 ks Cibule
120 g Houby čerstvé
120 g Kuřecí prsa
300 g Mouka pšeničná hladká
2 g Muškátový oříšek
40 ml Olej olivový
8 g Pepř černý mletý
60 g Prosciutto sušené
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
15 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
60 g Špenátový protlak mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 886 kcal
Kilojoule 3 707kJ
19% Sacharidy 67 g
73% Tuky 55 g
80% Sodík 2 g
61% Bílkoviny 34 g

Kuřecí ravioli postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku, lžičku soli, lžíci olivového oleje a 2 vejce. Hněteme intenzivně, až je těsto spojené, přendáme na pomoučněný vál a hněteme dohladka.

2

Kuřecí maso, špenát, prosciutto a cibuli rozmixujeme, vmícháme 2 lžíce sýra, muškátový oříšek, 2 vejce, osolíme a opepříme.

3

Z těsta vyválíme plát a na něj v 4 cm odstupech naklademe vždy lžičku náplně a prázdná místa pomažeme rozšlehaným vejcem. Vyválíme druhý plát, přikryjeme ten první a přitlačíme mimo místa s náplní. Těsto pak rozkrájíme na čtverce a necháme odpočinout.

4

Ravioli vaříme po dávkách v osolené vodě asi 5 minut, vyndáme děravou naběračkou a osušíme na utěrce.

5

V hrnci rozehřejeme smetanu a prolisovaný česnek, přidáme pokrájené houby a 2 lžíce sýra, povaříme 2 minuty. Omáčkou zalijeme ravioli, posypeme zbylým sýrem a nasekanou bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept