Kuřecí ravioli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí ravioli
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31854 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
120 g | Houby čerstvé |
120 g | Kuřecí prsa |
300 g | Mouka pšeničná hladká |
2 g | Muškátový oříšek |
40 ml | Olej olivový |
8 g | Pepř černý mletý |
60 g | Prosciutto sušené |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
60 g | Špenátový protlak mražený |
15 g | Sůl |
100 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 347,0mg |
Draslík | 521,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Prosciutto sušené, Smetana 33% (šlehačka), Špenátový protlak mražený, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí ravioli postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku, lžičku soli, lžíci olivového oleje a 2 vejce. Hněteme intenzivně, až je těsto spojené, přendáme na pomoučněný vál a hněteme dohladka. |
2 | Kuřecí maso, špenát, prosciutto a cibuli rozmixujeme, vmícháme 2 lžíce sýra, muškátový oříšek, 2 vejce, osolíme a opepříme. |
3 | Z těsta vyválíme plát a na něj v 4 cm odstupech naklademe vždy lžičku náplně a prázdná místa pomažeme rozšlehaným vejcem. Vyválíme druhý plát, přikryjeme ten první a přitlačíme mimo místa s náplní. Těsto pak rozkrájíme na čtverce a necháme odpočinout. |
4 | Ravioli vaříme po dávkách v osolené vodě asi 5 minut, vyndáme děravou naběračkou a osušíme na utěrce. |
5 | V hrnci rozehřejeme smetanu a prolisovaný česnek, přidáme pokrájené houby a 2 lžíce sýra, povaříme 2 minuty. Omáčkou zalijeme ravioli, posypeme zbylým sýrem a nasekanou bazalkou. |