Medová roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medová roláda
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 31857 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
5 polévková lžíce | Marmeláda ostružinová |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Med včelí |
120 g | Mouka pšeničná hrubá |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 167,6mg |
Draslík | 69,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Med včelí, Soda jedlá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Marmeláda ostružinová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medová roláda postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme pevný sníh. Žloutky vymícháme a zvolna k nim přiléváme rozpuštěný, vychladlý med. Směs smícháme se sněhem a přidáme hrubou mouku, jedlou sodu a vanilkový cukr. Vše zlehka promícháme. |
2 | Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme potřeli máslem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. |
3 | Upečené těsto vyklopíme na pracovní plochu posypanou moučkovým cukrem a opatrně odstraníme pečicí papír. Korpus potřeme marmeládou a ještě zatepla svineme do rolády. |