Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 31857

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
5 polévková lžíce Marmeláda ostružinová
200 g Med včelí
120 g Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Soda jedlá
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 352kJ
17% Sacharidy 61 g
9% Tuky 7 g
5% Sodík 101 mg
12% Bílkoviny 7 g

Medová roláda postup přípravy receptu:

1

Z bílků ušleháme pevný sníh. Žloutky vymícháme a zvolna k nim přiléváme rozpuštěný, vychladlý med. Směs smícháme se sněhem a přidáme hrubou mouku, jedlou sodu a vanilkový cukr. Vše zlehka promícháme.

2

Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme potřeli máslem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

3

Upečené těsto vyklopíme na pracovní plochu posypanou moučkovým cukrem a opatrně odstraníme pečicí papír. Korpus potřeme marmeládou a ještě zatepla svineme do rolády.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept