Pomerančový koláč s Lučinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 250 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančový koláč s Lučinou
Celkový čas: | 250 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 230 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jankovska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (4%) |
ID receptu: | 31864 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
5 g | Cukr vanilka |
350 g | Lučina smetanový sýr |
250 g | Mandle plátky |
55 g | Máslo čerstvé |
100 g | Piškoty cukrářské |
100 g | Pomeranče |
150 ml | Pomerančová šťáva |
275 ml | Smetana ke šlehání 30% |
15 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 10,7mg |
Draslík | 55,6mg |
Vláknina | 740,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Piškoty cukrářské, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Lučina smetanový sýr, Mandle plátky, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana ke šlehání 30% nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančový koláč s Lučinou postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 180 °C. |
2 | Rozdrtíme piškoty, smícháme s máslem a mandlemi a dáme do dortové formy, vyložené pečicím papírem. Dáme péci do vyhřáté trouby, pečeme 20 minut. |
3 | Do sklenice dáme pomerančovou šťávu a rozpustíme v ní želatinu. Pomeranč omyjeme, nakrájíme na plátky a opečeme v hrnci na másle do zlatohněda. Poté plátky vyndáme naběračkou a odložíme na talířek. |
4 | Rozmixujeme cukr a lučinu a přidáme pomerančovou šťávu a smetanu. Směs po lžicích vmícháme do želatiny a dobře promícháme. Opatrně vlijeme na upečený korpus, poklademe plátky pomeranče, posypeme vanilkovým cukrem a dáme do ledničky na 3 hodiny chladit. |