Višňový koláč se žervé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 175 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višňový koláč se žervé
Celkový čas: | 175 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 150 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jankovska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (4%) |
ID receptu: | 31865 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
500 g | Kompot višňový |
60 g | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Mandle |
100 g | Mandle plátky |
5 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Piškoty dětské |
150 ml | Pomerančová šťáva |
3 ks | Vejce slepičí |
4 plátek | Želatina |
500 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 74,2mg |
Draslík | 742,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot višňový, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Pomerančová šťáva, Vejce slepičí, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Piškoty dětské, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Višňový koláč se žervé postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 160 °C. |
2 | Rozdrtíme piškoty a smícháme je s moukou, 100 g cukru a práškem do pečiva. Přidáme vejce a mandlové plátky. Směs dobře promícháme a dáme do dortové formy, vyložené pečicím papírem. Dortovou formu se směsí pečeme ve vyhřáté troubě 25 minut. |
3 | Mezitím necháme změknout plátky želatiny ve sklenici se 100 ml vody. V malém kastrůlku zahřejeme, ale nevaříme, pomerančovou šťávu, rozpustíme v ní želatinu a odložíme stranou. |
4 | Žervé smícháme se 100 g cukru, do krému zlehka vmícháme kompotované višně. Hmotu natřeme na vychladlý korpus a dáme do ledničky na 2 hodiny ztuhnout. Vychladlý koláč zdobíme mandlemi. |