Nakládané hovězí po čínsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nakládané hovězí po čínsku
Nakládané hovězí po čínsku
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31867 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Brokolice |
2 stroužek | Česnek |
20 g | Cukr třtinový |
200 g | Fazolové výhonky |
400 g | Hovězí kýta |
60 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
40 ml | Omáčka sójová |
60 ml | Omáčka ústřicová |
1 ks | Paprika červená |
6 g | Pepř černý mletý |
30 g | Solamyl - bramborový škrob |
7 g | Sůl |
40 ml | Víno rýžové čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 58,0mg |
Draslík | 528,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 548,2mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,6mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr třtinový, Hovězí kýta, Olej arašídový (podzemnicový), Omáčka ústřicová, Paprika červená, Sůl, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Fazolové výhonky, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nakládané hovězí po čínsku postup přípravy receptu:
1 | V nekovové míse smícháme sojovou omáčku, víno, škrob, cukr a maso nakrájené na nudličky. Zakryjeme fólií a necháme 20 minut odležet. |
2 | Marinované maso opečeme ve dvou várkách, aby se dokonale propeklo, na rozpáleném oleji ve woku. |
3 | Mezitím na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje, přidáme brokolici rozdělenou na malé růžičky, 2 dl vody a opékáme za stálého míchání 5 minut. Přihodíme papriku na nudličky a opékáme další 4 minuty, dokud brokolice nezměkne. Přimícháme ústřicovou omáčku, opečené maso a fazolové výhonky. Promícháváme na středním ohni, aby se maso prohřálo a výhonky změkly. Dochutíme solí a pepřem. |