Recept

Hovězí steak s křenovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 31870

Ingredience

1 ks Chilli paprička
200 g Cibulka jarní
600 g Hovězí kýta
80 ml Olej olivový
80 ml Omáčka Teriyaki
20 g Omáčka k masu křenová
120 g Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 576 kcal
Kilojoule 2 409kJ
3% Sacharidy 9 g
60% Tuky 45 g
44% Sodík 883 mg
61% Bílkoviny 34 g

Hovězí steak s křenovým krémem postup přípravy receptu:

1

V nekovové míse smícháme teriyaki omáčku a olivový olej, steaky několikrát otočíme, aby se namočily ze všech stran, zakryjeme a necháme v lednici hodinu marinovat.

2

Zakysanou smetanu a křenovou omáčku důkladně smícháme, zakryjeme nebo dáme do uzaviratelné nádoby do lednice vychladit.

3

Rozehřejeme grilovací pánev na vysokou teplotu, potřeme asi lžící olivového oleje a opečeme marinované steaky asi 4 minuty z každé strany. Vyjmeme a uchováme teplé.

4

Zbytek marinády ohřejeme v rendlíku s nakrájenými jarními cibulkami, česnekem a chilli papričkami a přelijeme touto směsí každý steak na talíři. Ozdobíme kopečkem křenového krému.

Poznámka

+ hodina na marinování

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept