Jednoduchý recept

Pstruh pečený s mandlemi a petrželovou natí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 31877

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Mandle
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Pstruh
3 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 720 kcal
Kilojoule 3 015kJ
2% Sacharidy 6 g
70% Tuky 52 g
24% Sodík 480 mg
101% Bílkoviny 57 g

Pstruh pečený s mandlemi a petrželovou natí postup přípravy receptu:

1

Pstruhy vykucháme, očistíme, opláchneme a osušíme. Poté je vně i uvnitř zakapeme citronovou šťávou a osolíme, vnitřek potřeme půlkou másla a vložíme lžíci petrželové nati.

2

Zapékací mísu vytřeme zbylým máslem, vložíme na něj upravené pstruhy a v troubě vyhřáté na 220°C pečeme asi čtvrt hodiny. V průběhu pečení ryby opatrně obrátíme. Na závěr pečení pstruhy posypeme mandlemi nakrájenými na tenké nudličky (mandle nejprve spaříme a oloupeme) a zapečeme, až mandle zezlátnou. Pečeme ve vrchní části trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept