Pstruh pečený s mandlemi a petrželovou natí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh pečený s mandlemi a petrželovou natí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31877 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Mandle |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Pstruh |
3 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 181,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 144,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 6,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Mandle, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh pečený s mandlemi a petrželovou natí postup přípravy receptu:
1 | Pstruhy vykucháme, očistíme, opláchneme a osušíme. Poté je vně i uvnitř zakapeme citronovou šťávou a osolíme, vnitřek potřeme půlkou másla a vložíme lžíci petrželové nati. |
2 | Zapékací mísu vytřeme zbylým máslem, vložíme na něj upravené pstruhy a v troubě vyhřáté na 220°C pečeme asi čtvrt hodiny. V průběhu pečení ryby opatrně obrátíme. Na závěr pečení pstruhy posypeme mandlemi nakrájenými na tenké nudličky (mandle nejprve spaříme a oloupeme) a zapečeme, až mandle zezlátnou. Pečeme ve vrchní části trouby. |