Vejce s petrželovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce s petrželovým máslem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 3188 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
10 g | Petržel - nať |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
12% Kalorie 241 kcal
Kilojoule 1 007kJ
0% Sacharidy 1 g
26% Tuky 20 g
8% Sodík 163 mg
26% Bílkoviny 15 g
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 502,7mg |
Draslík | 175,8mg |
Vláknina | 210,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce s petrželovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Vejce vaříme 4 minuty, potom je vložíme do studené vody a oloupeme. Vejce nesmějí vychladnout. |
2 | Oloupaná vejce rozkrojíme napůl a polijeme je rozpuštěným máslem, ve kterém jsme zpěnili nakrájenou petrželovou nať. |