Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 225 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 31881

Ingredience

1 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
5 g Citronová šťáva
5 g Cukr třtinový
600 g Hovězí kýta
80 g Kokos - mletý (Kopra)
4 dl Kokosové mléko
5 g Kurkuma
40 ml Olej sezamový
8 g Sůl
4 g Zázvor celý
2 stroužek Česnek
3 g Chilli koření mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 746 kcal
Kilojoule 3 123kJ
5% Sacharidy 18 g
80% Tuky 60 g
44% Sodík 870 mg
62% Bílkoviny 35 g

Indonéské kari postup přípravy receptu:

1

Na rozehřáté pánvi orestujeme nasucho nastrouhaný kokos, dokud nezezlátne.

2

Citronovou trávu, cibuli, česnek, zázvor a chilli umixujeme na pastu. Pastu přemístíme do rozehřátého oleje na pánvi a 5 minut restujeme, dokud nezačne vonět. Přidáme maso nakrájené na kostky a pečeme 4 minuty dohněda. Přisypeme orestovaný kokos, kurkumu, kokosové mléko, cukr a sůl, vše dobře promícháme a přivedeme k varu. Nezakryté vaříme 3 hodiny na velmi mírném ohni, dokud se z omáčky nestane hustá šťáva. Promícháme a servírujeme ozdobené kroužky jarní cibulky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept