Recept

Marinovaný pstruh na grilu s brusinkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 31882

Ingredience

3 polévková lžíce Citronová šťáva
270 g Kompot brusinkový
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
60 g Máslo čerstvé
800 g Pstruh
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
2 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 525 kcal
Kilojoule 2 198kJ
8% Sacharidy 28 g
35% Tuky 26 g
25% Sodík 493 mg
75% Bílkoviny 42 g

Marinovaný pstruh na grilu s brusinkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Pstruhy vyfiletujeme, očistíme, zakapeme 2,5 lžicemi citronové šťávy, posypeme usekaným koprem a necháme asi čtyřicet minut marinovat. Poté setřeme z ryby kopr, aby se pod grilem nepálil, filety osolíme, potřeme 40 g rozpuštěného másla a dáme pod málo rozehřátý gril. Rybu grilujeme z obou stran na nižší teplotě, aby se filety propekly.

2

V mezičase si připravíme brusinkovou omáčku. Brusinkový kompot vlijeme do kastrolu, zahříváme k varu s 20 g másla, přilijeme solamyl rozmíchaný ve dvou lžících vody, mícháme až omáčka zhoustne a vmícháme do omáčky půl lžíce citronové šťávy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept