Jednoduchý recept

Sumec smažený v těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 31885
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
2 polévková lžíce Křen
100 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
150 ml Olej rostlinný
180 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
4 špetka Sůl
1 kg Sumec filety
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 721 kcal
Kilojoule 3 016kJ
9% Sacharidy 31 g
68% Tuky 51 g
42% Sodík 845 mg
60% Bílkoviny 34 g

Sumec smažený v těstíčku postup přípravy receptu:

1

Očištěného a naporcovaného sumce osolíme dvěma špetkami soli, vložíme do mísy a pod fólií necháme asi hodinu uležet. Porce během hodiny obrátíme a zalijeme 50 ml piva.

2

Poté porce vyjmeme, osušíme a dosolíme špetkou soli. Porce potřeme hořčicí, obalíme v jemně ustrouhaném křenu a v hladké mouce. Poté protáhneme těstíčkem a smažíme pod poklicí v hlubší pánvi na rozpáleném oleji na menším plameni, aby se porce dobře propekly.

3

Těstíčko připravíme rozmícháním 130 ml piva, 1 vejce, 1 bílku, špetky soli a 100 g polohrubé mouky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept