Křehké citronové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křehké citronové řezy
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 31886 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 g | Cukr moučkový |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
6 polévková lžíce | Marmeláda šípková |
250 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 86,3mg |
Draslík | 71,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda šípková, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křehké citronové řezy postup přípravy receptu:
1 | V míse mícháme 2 vejce, moučkový cukr a máslo asi 15 minut. Přidáme citronovou šťávu a kůru. Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a vmícháme ke směsi. Vypracujeme těsto, které rozdělíme na dva stejné díly. |
2 | Jeden díl rozválíme, pomocí válečku svineme a na plechu vyloženém pečicím papírem opatrně rozvineme. Těsto potřeme šípkovou marmeládou a přikryjeme druhým rozváleným dílem. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem. |
3 | Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. |