Karamelové bonbony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karamelové bonbony
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 31888 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
300 g | Cukr krupice |
10 g | Máslo čerstvé |
30 g | Semínka slunečnicová loupaná |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 28,7mg |
Draslík | 0,6mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Semínka slunečnicová loupaná, Smetana 33% (šlehačka), Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karamelové bonbony postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku rozpustíme 100g cukru a necháme zkaramelizovat. Odstavíme z plotny a vmícháme smetanu se zbylým cukrem. |
2 | Do karamelu přidáme dužinu vydlabanou z vanilkového lusku, zamícháme a na mírném ohni zvolna povaříme asi 30 minut, aby se hmota odlepila ode dna. |
3 | Slunečnicová semínka nasucho osmahneme a vmícháme do karamelové hmoty. Hmotu naplníme do máslem vymazané formy o velikosti asi 10x18cm. Necháme úplně vychladnout. |
4 | Nožem namočeným do horké vody rozkrájíme plát na 60 malých kousků. Každý bonbon můžeme zabalit do fólie. |