Vepřové řízky obalované v kokosu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízky obalované v kokosu
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 31889 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Ananas |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 ks | Feferony |
4 polévková lžíce | Kokos - mletý (Kopra) |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 218,4mg |
Draslík | 958,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,5mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Feferony, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos - mletý (Kopra), Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové řízky obalované v kokosu postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných, mírně osolených a opepřených vejcích a v kokosu smíchaném se strouhankou. |
2 | V pánvi rozehřejeme část oleje s máslem, vložíme postupně řízky a smažíme je asi 4 minuty po každé straně. |
3 | Ananas oloupeme a dužinu nakrájíme na plátky a potom na malé kousky. Opečeme je na zbylém rozehřátém oleji, přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek a nasekanou feferonku. Podusíme asi 3 minuty. Nakonec přidáme citronovou šťávu a cukr. |
4 | Pokrm upravíme na talíře a podáváme s rýží. |