Vejce v kelímcích se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce v kelímcích se smetanou
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3189 |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
10 g | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 262,9mg |
Draslík | 192,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce v kelímcích se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Kelímky vymastíme ztuhlým máslem. |
2 | Do každého kelímku nalijeme lžíci smetany, rozklepneme jedno vejce, osolíme a přikryjeme. Ve vodní lázni v troubě vaříme asi 8 minut. |
3 | Hotový pokrm ozdobíme půlkou rajčete a posypeme sekanou petrželovou natí. |