Recept

Hovězí plátky na čerstvých houbách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 31893

Ingredience

300 g Houby čerstvé
500 g Hovězí kýta
1 dl Hovězí vývar základní
80 g Máslo čerstvé
6 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
40 g Tymián čerstvý
1 dl Víno červené
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 458 kcal
Kilojoule 1 916kJ
3% Sacharidy 9 g
42% Tuky 32 g
46% Sodík 927 mg
56% Bílkoviny 31 g

Hovězí plátky na čerstvých houbách postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozehřejeme máslo a hovězí maso nakrájené na slabší plátky, osolené a opepřené na něm opečeme z obou stran 4 minuty. Horké maso zabalíme do alobalu a dáme do předehřáté trouby, aby si uchovalo teplotu.

2

Na pánvi ve výpeku z masa orestujeme nakrájené čerstvé houby, česnek a tymián asi 4 minuty, zalijeme vínem a a vaříme odkryté 5 minut. Nakonec přidáme hovězí vývar a povaříme další 3 minuty. Do odstavené omáčky vmícháme zbytek másla, dosolíme, dopepříme.

3

Maso vyjmeme z trouby, rozdělíme na jednotlivé porce a zalijeme připravenou omáčkou a ozdobíme tymiánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept