Hovězí plátky na čerstvých houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky na čerstvých houbách
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31893 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
300 g | Houby čerstvé |
500 g | Hovězí kýta |
1 dl | Hovězí vývar základní |
80 g | Máslo čerstvé |
6 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
40 g | Tymián čerstvý |
1 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 96,5mg |
Draslík | 897,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí kýta, Hovězí vývar základní, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí plátky na čerstvých houbách postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozehřejeme máslo a hovězí maso nakrájené na slabší plátky, osolené a opepřené na něm opečeme z obou stran 4 minuty. Horké maso zabalíme do alobalu a dáme do předehřáté trouby, aby si uchovalo teplotu. |
2 | Na pánvi ve výpeku z masa orestujeme nakrájené čerstvé houby, česnek a tymián asi 4 minuty, zalijeme vínem a a vaříme odkryté 5 minut. Nakonec přidáme hovězí vývar a povaříme další 3 minuty. Do odstavené omáčky vmícháme zbytek másla, dosolíme, dopepříme. |
3 | Maso vyjmeme z trouby, rozdělíme na jednotlivé porce a zalijeme připravenou omáčkou a ozdobíme tymiánem. |