Třešně ve víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třešně ve víně
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 31898 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
20 g | Citronová kůra |
250 g | Cukr moučkový |
10 g | Skořice mletá |
650 g | Třešně |
1500 ml | Víno červené |
120 g | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 513,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2g |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Skořice mletá, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Třešně, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Třešně ve víně postup přípravy receptu:
1 | Třešně omyjeme, vypeckujeme a rozřízneme napůl. Vložíme do hrnce, přisypeme cukr, skořici, strouhanou citronovou kůru, přidáme rybízové želé a zalijeme červeným vínem Bordeaux. Přivedeme k varu, chvilku povaříme, stáhneme z ohně a necháme třešně máčet do vychladnutí. |
2 | Podáváme v pohárových miskách jako ovocnou polévku. |