Jednoduchý recept

Zadělávané telecí maso

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Zadělávané telecí maso 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 319
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Cibule
120 g Máslo čerstvé
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Muškátový květ
1 g Pepř černý celý
250 ml Smetana 12% (konzumní)
25 g Sůl
750 g Telecí plec
1300 ml Voda pitná
250 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 258 kcal
Kilojoule 1 081kJ
3% Sacharidy 12 g
21% Tuky 15 g
52% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 17 g

Zadělávané telecí maso postup přípravy receptu:

1

Telecí maso omyjeme a nakrájíme na kousky.

2

Maso vložíme do vroucí vody, osolíme, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a cibuli a okořeníme celým pepřem. Vaříme téměř doměkka. Měkké maso vyjmeme z vývaru.

3

Z části másla a z hladké mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a po krátkém zasmažení ji zalijeme chladným vývarem z masa. Dobře rozšleháme a za občasného promíchání zvolna vaříme nejméně 20 minut.

4

Ke konci varu přilijeme smetanu a omáčku přisolíme.

5

Nakonec omáčku procedíme zpět na maso, ještě krátce povaříme a zjemníme zbylým máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept