Zadělávané telecí maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zadělávané telecí maso
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 319 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
120 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Muškátový květ |
1 g | Pepř černý celý |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
25 g | Sůl |
750 g | Telecí plec |
1300 ml | Voda pitná |
250 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 88,9mg |
Draslík | 242,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový květ, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Telecí plec, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zadělávané telecí maso postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso omyjeme a nakrájíme na kousky. |
2 | Maso vložíme do vroucí vody, osolíme, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a cibuli a okořeníme celým pepřem. Vaříme téměř doměkka. Měkké maso vyjmeme z vývaru. |
3 | Z části másla a z hladké mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a po krátkém zasmažení ji zalijeme chladným vývarem z masa. Dobře rozšleháme a za občasného promíchání zvolna vaříme nejméně 20 minut. |
4 | Ke konci varu přilijeme smetanu a omáčku přisolíme. |
5 | Nakonec omáčku procedíme zpět na maso, ještě krátce povaříme a zjemníme zbylým máslem. |