Filé v omáčce z kysané smetany - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé v omáčce z kysané smetany
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31902 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
800 g | Filé rybí |
2 polévková lžíce | Kečup |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
2 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 299,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Kečup, Petržel - nať, Pórek, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé v omáčce z kysané smetany postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vložíme filé, osolíme, zakapeme lžící oleje, vsypeme na plátky nakrájenou cibulí, pórek,drobně posekanou pažitku a petrželovou nat. Pod fólií necháme asi půl hodiny odpočívat. Během té doby filé obrátíme. |
2 | Marinované filé i se zeleninou narovnáme do zapékací mísy vymazané dvěma lžícemi oleje, rybu se zeleninou přelijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali kečup. |
3 | Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi čtvrt hodiny. Poté rybu zasypeme nastrouhaným sýrem zapékáme, až sýr zezlátne. |