Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 31903
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
30 ml Olej olivový
8 ks Olivy černé
2 kávová lžička Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
400 g Těstoviny konzumní
175 g Tuňák v oleji
45 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 855 kcal
Kilojoule 3 576kJ
27% Sacharidy 98 g
54% Tuky 41 g
136% Sodík 3 g
49% Bílkoviny 27 g

Těstoviny s tuňákem postup přípravy receptu:

1

V hluboké pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme na drobno pokrájenou cibuli a jemně pokrájený stroužek česneku. Smažíme na mírném ohni 3 minuty, až je cibule měkká a zlatavá.

2

Vložíme nakrájená rajčata a uvedeme do varu. Poté přilijeme bílé víno a povaříme 1 minutu. Přimícháme černé olivy bez pecky, rozkrájené na kolečka. Nakonec nasypeme nasekané oregano, osolíme, opepříme a přikryjeme poklicí. Po dobu 25 minut vaříme a občas zamícháme.

3

Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.

4

Slijeme nakládaného tuňáka a vidličkou ho rozdělíme na menší kousky. Ty vmícháme do omáčky se čtyřmi lžícemi vody, ve které se vařily těstoviny. Ochutnáme a dle potřeby dochutíme.

5

Hotové těstoviny přelijeme omáčkou s tuňákem a důkladně promícháme. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept