Těstoviny s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s tuňákem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 31903 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
30 ml | Olej olivový |
8 ks | Olivy černé |
2 kávová lžička | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
400 g | Těstoviny konzumní |
175 g | Tuňák v oleji |
45 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 7,9mg |
Draslík | 360,0mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tuňák v oleji, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | V hluboké pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme na drobno pokrájenou cibuli a jemně pokrájený stroužek česneku. Smažíme na mírném ohni 3 minuty, až je cibule měkká a zlatavá. |
2 | Vložíme nakrájená rajčata a uvedeme do varu. Poté přilijeme bílé víno a povaříme 1 minutu. Přimícháme černé olivy bez pecky, rozkrájené na kolečka. Nakonec nasypeme nasekané oregano, osolíme, opepříme a přikryjeme poklicí. Po dobu 25 minut vaříme a občas zamícháme. |
3 | Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. |
4 | Slijeme nakládaného tuňáka a vidličkou ho rozdělíme na menší kousky. Ty vmícháme do omáčky se čtyřmi lžícemi vody, ve které se vařily těstoviny. Ochutnáme a dle potřeby dochutíme. |
5 | Hotové těstoviny přelijeme omáčkou s tuňákem a důkladně promícháme. Ihned podáváme. |