Recept

Těstoviny s krevetami a vodkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 31907
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
800 g Krevety tygří - loupané
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
25 ml Rajčatová pasta
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
350 g Těstoviny konzumní
30 ml Vodka

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 628 kcal
Kilojoule 2 625kJ
21% Sacharidy 76 g
26% Tuky 19 g
13% Sodík 259 mg
103% Bílkoviny 58 g

Těstoviny s krevetami a vodkou postup přípravy receptu:

1

V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme najemno pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Za častého míchání vaříme při mírné teplotě 5 minut, až je zelenina měkká.

2

Přimícháme rajčatovou pastu. Mícháme a vaříme 2 minuty, poté přilijeme smetanu a za stálého míchání uvedeme do varu. Dle chutí osolíme a opepříme. Omáčku necháme vřít, dokud nezačne houstnout. Poté odstavíme z plotny.

3

Těstoviny připravíme dle návodu na obalu. Když jsou těstoviny téměř uvařené, vložíme do omáčky oloupané krevety nakrájené na kousky a nalijeme vodku. Vrátíme na plotnu, mícháme a ohříváme 3 minuty až krevety získají růžovou barvu.

4

Hotové těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept