Roštěná se sýrovou omáčkou a křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěná se sýrovou omáčkou a křenem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 31908 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Eidam jemné plátky 45% |
4 plátek | Hovězí roštěnka vys. peč. |
2 polévková lžíce | Křen |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
3 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 149,2mg |
Draslík | 71,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Křen, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Eidam jemné plátky 45%, Hovězí roštěnka vys. peč., Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěná se sýrovou omáčkou a křenem postup přípravy receptu:
1 | Odleželé plátky roštěné na krajích nařízneme, naklepeme, osolíme dvěma špetkami soli, opepříme a po obou stranách opečeme na 2 lžících másla s 1 lžíci oleje. Poté plátky přeložíme na talíř a ve výpeku usmažíme drobně pokrájenou cibuli. Na cibuli položíme plátky i se šťávou, která z nich vytekla, podlijeme vývarem a dusíme, až jsou roštěnky měkké. Během dušení maso podléváme podle potřeby a maso obracíme. |
2 | V mezičase připravíme sýrovou omáčku. V rendlíku uděláme ze lžíce másla a mouky světlou jíšku. Zašleháme do ní smetanu, dbáme, aby se netvořily hrudky, a jíšku provaříme. Poté zašleháme žloutek, špetku soli, jemně ustrouhaný křen a polovinu nastrouhaného sýra. |
3 | Když jsou plátky měkké, vyjmeme je na talíř, plátky potřeme připravenou omáčkou a vložíme do zapékací mísy a podlijeme šťávou z dušení roštěnek. Maso zasypeme zbylým ustrouhaným sýrem a v troubě předehřáté na 220°C, až sýr zezlátne. |