Podzimní klasika - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Podzimní klasika
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3191 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
600 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Majoránka |
0,5 dl | Mléko polotučné |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 90,6mg |
Draslík | 661,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 73,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín celý, Majoránka, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Podzimní klasika postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nastrouháme, scedíme z nich vodu, přidáme mléko, prosátou mouku, vejce, utřený česnek se solí, majoránku, kmín a pepř. Vše dobře promícháme. |
2 | Těsto ještě znovu rozmícháme a na rozehřáté pánvi pečeme po obou stranách dozlatova malé bramboráčky. |