Špagety s battargou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s battargou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 31912 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
5 kávová lžička | Bottarga |
3 stroužek | Česnek |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
350 g | Špagety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 16,0mg |
Vláknina | 197,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bottarga, Olej olivový, Pepř černý mletý, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s battargou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. |
2 | Mezitím v pánvi zahřejeme polovinu množství olivového oleje. Vložíme oloupané stroužky česneku a za stálého míchání smažíme 5 minut při mírném ohni. Česnek z pánve vyjmeme a již dále nepoužíváme. |
3 | Pánev s olejem ochuceným česnekem vrátíme na plotnu a přidáme uvařené těstoviny. Smícháme, osolíme, opepříme a přilijeme zbývající olej. Hotový pokrm posypeme nastrouhanou bottargou a ihned podáváme. |