Pórková polévka s opečenými chlebovými hranolky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórková polévka s opečenými chlebovými hranolky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 31914 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
4 krajíc | Chléb toastový |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř bílý |
500 g | Pórek |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
900 ml | Vývar zeleninový |
2 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 17,4mg |
Draslík | 571,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chléb toastový, Citronová šťáva, Muškátový oříšek, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórková polévka s opečenými chlebovými hranolky postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, očištěný pórek nakrájíme na kolečka a 2 lžíce ponecháme stranou na posypání polévky. |
2 | V hrnci rozehřejeme lžíci másla, přidáme brambory a osmažíme je. Vsypeme pórek a vše prohřejeme. Zalijeme vývarem a pod pokličkou asi 20 minut povaříme. |
3 | Potom polévku rozmixujeme, vmícháme smetanu a znovu prohřejeme. Nakonec polévku ochutíme solí, kořením, citronovou šťávou a worcesterem. |
4 | Plátky toastového chleba opečeme na zbylém másle a nakrájíme na hranolky. |
5 | Polévku rozdělíme do misek a posypeme pórkem a chlebovými nudličkami. |