Glazovaná pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Glazovaná pečeně
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 31915 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1,5 kg | Hovězí svíčková |
40 ml | Olej olivový |
20 ml | Olej rostlinný |
300 ml | Omáčka k masu gratin bylinková |
9 g | Pepř černý mletý |
40 ml | Pesto |
10 g | Sůl |
20 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 63,0mg |
Draslík | 704,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Hovězí svíčková, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Omáčka k masu gratin bylinková, Pepř černý mletý, Pesto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Glazovaná pečeně postup přípravy receptu:
1 | Do masa vetřeme sůl, pepř a olej, provázkem svážeme maso ve 3cm rozestupech do pevné rolky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 60 minut, průběžně potíráme oblíbenou marinádou. |
2 | Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Ve velké míse si připravíme nálev z prolisovaného česneku, rajčatového pesta, vody a olivového oleje. Čtvrtky brambor důkladně promícháme s nálevem a rozložíme do pekáčku a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 20 minut, v průběhu pečení obrátíme. |
3 | Hotové maso zakryjeme alobalem a necháme 10 minut stát mimo troubu, potom teprve porcujeme. Servírujeme s opečenými bramborami a vhodným zeleninovým salátem. |