Recept

Špagety s tuňákem, slaninou a houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 31916
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 stroužek Česnek
15 g Houby sušené
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
75 g Slanina vepřová
400 g Špagety
1 špetka Sůl
3 špetka Sýr Parmezán
200 g Tuňák v oleji
175 ml Voda pitná
225 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 668 kcal
Kilojoule 2 796kJ
22% Sacharidy 79 g
29% Tuky 22 g
13% Sodík 269 mg
58% Bílkoviny 33 g

Špagety s tuňákem, slaninou a houbami postup přípravy receptu:

1

Sušené houby dáme do misky, zalijeme teplou vodou a necháme 20 minut máčet.

2

V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme stroužek česneku a smažíme při mírné teplotě 2 minuty. Česnek mírně podrtíme vařečkou, aby pustil více chuti. Česnek vyjmeme a dále již nepoužíváme. Do pánve přidáme slaninu a smažíme 4 minuty, občas zamícháme.

3

Mezitím slijeme namočené sušené houby. Tekutinu z nich dejme stranou, houby nakrájíme na malé kousky.

4

Čerstvé i sušené houby vložíme do pánve a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Poté přilijeme 90 ml tekutiny, ve které se máčely sušené houby. Osolíme a opepříme. Vaříme na mírném ohni 10 minut, občas zamícháme. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, k vodě přidáme zbytek tekutiny, v níž se máčely houby.

5

Do pánve přimícháme okapaného nakládaného tuňáka. Dle potřeby dokořeníme.

6

Uvařené těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a posypeme nastrouhaným parmezánem. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept