Těstoviny s humrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s humrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 31919 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 špetka | Estragon |
600 g | Humr |
10 ml | Kaviár |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 ml | Smetana čerstvá ke šlehání |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Těstoviny konzumní |
90 ml | Víno šumivé (sekt) |
60 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 169,2mg |
Draslík | 440,5mg |
Vláknina | 89,8mg |
Vitamín A | 139,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 294,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Estragon, Humr, Kaviár, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana čerstvá ke šlehání, Těstoviny konzumní, Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s humrem postup přípravy receptu:
1 | Humří maso nakrájíme na menší kousky, vložíme do misky a pokapeme citrónovou šťávou. V hluboké pánvi zahřejeme máslo, přidáme maso z humra a estragon. Za stálého míchání smažíme pár vteřin. Poté přilijeme smetanu a znovu za stálého míchání několik vteřin povaříme. Přilijeme víno a vývar. Dle chuti osolíme a opepříme. Povaříme na mírném ohni 2 minuty, poté odstavíme a přikryjeme poklicí. |
2 | Dle návodu na obalu připravíme těstoviny. Hotové těstoviny slijeme. Trochu vody, ve které se vařily, dáme stranou. |
3 | Pánev s omáčkou vrátíme na plotnu, přidáme těstoviny a při mírné teplotě mícháme tak dlouho, až se s omáčkou dobře spojí a prohřejí. Podle potřeby přilijeme trochu vody, ve které se vařily těstoviny. Ihned podáváme a na závěr můžeme ozdobit trochou kaviáru. |