Citrony naložené v soli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citrony naložené v soli
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31921 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 127,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Citrony naložené v soli postup přípravy receptu:
1 | Citrony omyjeme horkou vodou. Jeden vymačkáme a ostatní nařízneme podélně tak, aby ve špičkách zůstaly pohromadě. Do řezů rozdělíme 4lžičky soli. Stiskneme, dáme do zavařovací sklenice, zasypeme zbytkem soli, zalijeme citronovou šťávou a vodou tak, aby byly ponořené. |
2 | Sklenici uzavřeme a necháme odpočinout cca 2týdny na tmavém místě, při pokojové teplotě. |
3 | Poté můžeme uchovat v chladu až jeden rok. |
Poznámka
příprava 10min. Odležení 2týdny