Linguine s krabím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linguine s krabím masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 31924 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
250 g | Krab |
45 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
350 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
350 g | Těstoviny Linguine |
80 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 36,9mg |
Draslík | 461,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Krab, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Linguine s krabím masem postup přípravy receptu:
1 | Krabí maso vložíme do hmoždíře a podrtíme ho pomocí tlouku na jemné kousky. |
2 | V hluboké pánvi zahřejeme 30 ml oleje. Přidáme pokrájenou petržel, utřený česnek, osolíme, opepříme a smažíme 5 minut, až česnek začne zlátnout. |
3 | Přimícháme oloupaná nakrájená rajčata, vyloupané krabí maso a víno. Zakryjeme pánev poklicí a vaříme při mírné teplotě 15 minut, občas zamícháme. |
4 | Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny slijeme a trochu vody, ve které se vařily, necháme stranou. |
5 | Těstoviny vrátíme do čistého hrnce, přilijeme zbývající olej a při střední teplotě rychle promícháme, až se všechny těstoviny pokryjí olejem. |
6 | Přidáme směs rajčat a krabího masa, znovu promícháme. Podle potřeby přilijeme trochu vody, ve které se vařily těstoviny. Dle chutí dokořeníme. Podáváme posypané čerstvou petrželí. |