Kaše ze sladkých brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaše ze sladkých brambor
Kaše ze sladkých brambor
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 31926 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
600 g | Brambory sladké (Batáty) |
0,3 kávová lžička | Hřebíček mletý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 hrst | Petržel - nať |
0,5 ks | Pomeranče |
0,5 kávová lžička | Skořice celá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 450,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Hřebíček mletý, Pomeranče, Skořice celá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kaše ze sladkých brambor postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cca 10min je povaříme v osolené vodě. Mezitím omyjeme a osušíme pomeranč, nastrouháme z něj kůru a vymačkáme šťávu. |
2 | Brambory slijeme, najemno rozmačkáme a vmícháme do nich pomerančovou šťávu, kůru, máslo, skořici a hřebíček. Ochutíme solí, pepřem. |
3 | Petrželku opláchneme, otrháme lístky, najemno nasekáme a vmícháme do kaše. Podáváme jako přílohu k masu. |