Recept

Tagliatelle s hřebenatkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 31927
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Chilli paprička
2 ks Cibulka jarní
200 g Hřebenatka
60 ml Koňak Armaňak
40 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
275 g Tagliatelle
105 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 426 kcal
Kilojoule 1 781kJ
16% Sacharidy 56 g
14% Tuky 10 g
11% Sodík 224 mg
33% Bílkoviny 19 g

Tagliatelle s hřebenatkami postup přípravy receptu:

1

Hřebenatky obalíme v mouce a přebytečnou mouku oklepáme. V hrnci uvedeme do varu osolenou vodu pro přípravu těstovin.

2

Mezitím v hluboké pánvi zahřejeme máslo. Přidáme jarní cibulku nakrájenou na kroužky a jemně nakrájenou chilli papričku zbavenou zrníček. Nakonec vložíme polovinu množství pokrájené petržele. Často mícháme a smažíme 2 minuty při mírné teplotě. Přidáme hřebenatky nakrájené na plátky a za stálého míchání smažíme další 2 minuty.

3

Do pánve přilijeme koňak a flambujeme. Jakmile plameny pohasnou,přilijeme rybí vývar a dle chuti osolíme a opepříme. Dobře promícháme a povaříme 3 minuty. Poté pánev přikryjeme poklicí a odstavíme.

4

Těstoviny vložíme do hrnce a vaříme dle návodu na obalu. Hotové těstoviny slijeme, přimícháme do omáčky a promícháme. Ihned podáváme posypané zbývající petrželí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept