Jednoduchý recept

Krůta s kaší ze sladkých brambor a polentovým chlebem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31929

Ingredience

Krůtí maso
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1200 g Krůtí stehna
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sirup javorový
1 špetka Sůl
1 balení Zelenina soup mix
Polentový chléb [31925]
1 kávová lžička Cukr třtinový
0,5 balení Kypřicí prášek do pečiva
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
45 g Máslo čerstvé
1 l Podmáslí kysané 1%
150 g Polenta
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,421 kcal
Kilojoule 5 946kJ
47% Sacharidy 168 g
52% Tuky 39 g
46% Sodík 914 mg
168% Bílkoviny 94 g

Krůta s kaší ze sladkých brambor a polentovým chlebem postup přípravy receptu:

1

Krůtí stehna omyjeme, osušíme, do masa vetřeme sůl a pepř. Vložíme do pekáče. Troubu rozpálíme na 220 °C a pečeme cca 15 min. Poté stáhneme teplotu na 180 °C, maso podlijeme vodou a pečeme dalších 15 min.

2

Mezitím očistíme polévkovou zeleninu a cibuli a nahrubo ji nakrájíme. Po 30 min. pečení vše přidáme do pekáče a společně pečeme ještě 30 min. Maso občas přeléváme vypečenou šťávou.

3

Javorový sirup smícháme s citronovou šťávou a cayenským pepřem. Touto směsí potřeme maso a dopečeme 10 min. dohněda. Poté maso obereme z kostí, rozdělíme na talíře a podáváme s polentovým chlebem a kaší ze sladkých brambor.

4

5

Polentový chléb [31925]:

6

Troubu rozpálíme na 200 °C. Smícháme polentu, mouku, cukr, sůl a kypřicí prášek. Hranatou formu vymažeme máslem, zbytek necháme rozpustit.

7

Vejce s podmáslím ušleháme do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, směs mouky a zlehka promícháme. Těsto vlijeme do formy a pečeme cca 30 min. Poté nakrájíme na plátky a podáváme.

Poznámka

Můžeme doplnit brusinkami. Příprava kaše - viz recept Kaše ze sladkých brambor

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept