Jablkový štrůdl s perníkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový štrůdl s perníkem
Jablkový štrůdl s perníkem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 31937 |
Kategorie: | Záviny |
Ingredience
12 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
3 ks | Cukr skořicový |
250 g | Hera |
100 g | Hrozinky |
1 kg | Jablka |
9 polévková lžíce | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Ořechy vlašské |
300 g | Perník |
100 g | Strouhanka |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 31,4mg |
Draslík | 307,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 6,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Ořechy vlašské, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Hera, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Perník mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr práškový s vanilkovou příchutí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkový štrůdl s perníkem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy si dáme 300 g hladké mouky, do ní pokrájíme na malé kousky celou Heru, přidáme 9 lžic mléka, promícháme a rukama důkladně vypracujeme hladké těsto, utvoříme z něj váleček, který zabalíme do folie a dáme na na 1 hodinu do chladničky odpočinout. |
2 | Mezitím si omyjeme jablka, která zbavíme jadřinců a jablka nastrouháme nahrubo. Dále si připravíme do misek: nastrouhaný perník, pokrájené vlašské ořechy, strouhanku, cukr, omyté odkapané hrozinky a skořicový cukr. |
3 | Těsto potom na pomoučeném vále rozdělíme na 3 díly a z každého vyválíme tenkou placku. Každou posypeme strouhankou, jablky, ořechy, perníkem, cukrem (3-4 lžíce na jeden štrůdl), skořicovým cukrem a hrozinkami. |
4 | Pak každou placku svineme do závinu. Všechny záviny položíme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C asi 25 minut dozlatova. |
5 | Upečené štrůdly necháme vychladnout, pak je pokrájíme na porce, posypeme cukrem s vanilkou a podáváme. |