Cibulačka s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulačka s vínem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3194 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 kg | Cibule |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
1,5 l | Hovězí vývar základní |
60 g | Máslo čerstvé |
90 g | Sýr Eidam cihla 40% |
250 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 22,5mg |
Draslík | 456,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulačka s vínem postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kolečka a podusíme asi 25 minut na másle. Poté posypeme cukrem a osmahneme dozlatova. |
2 | Přilijeme hovězí vývar a červené víno. Vaříme půl hodiny. |
3 | Polévku můžeme ozdobit nastrouhaným sýrem. |