Recept

Frankfurtská pečeně z telecího masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 31946

Ingredience

2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
30 g Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
220 g Párky Frankfurtské
2 špetka Sůl
1 kg Telecí kýta
700 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 590 kcal
Kilojoule 2 467kJ
1% Sacharidy 4 g
56% Tuky 42 g
11% Sodík 225 mg
85% Bílkoviny 48 g

Frankfurtská pečeně z telecího masa postup přípravy receptu:

1

Kýtu očistíme, zbavíme blan a prošpikujeme špalíky párků. Maso osolíme a ze všech stran v kulatém pekáči osmažíme na másle s olejem. Poté podlijeme horkou vodu a pod poklicí dusíme. Po půl hodině vložíme pekáč bez poklice do předehřáté trouby a pečeme. Během pečení maso obracíme, poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme teplou vodou.

2

Když je maso měkké, vyjmeme ho a na talíři necháme vychladnout. Poté nakrájíme na plátky.

3

Mezitím šťávu z masa zaprášíme moukou, dobře zašleháme a za stálého míchání zredukujeme. Poté vsypeme papriku, zašleháme vodu a alespoň čtvrt hodiny provaříme. Do hotové omáčky vložíme nakrájené maso a necháme dobře prohřát.

Poznámka

Jako přílohu volíme rýži nebo těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept