Frankfurtská pečeně z telecího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frankfurtská pečeně z telecího masa
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 31946 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
30 g | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
220 g | Párky Frankfurtské |
2 špetka | Sůl |
1 kg | Telecí kýta |
700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55,7mg |
---|---|
Cholesterol | 202,0mg |
Draslík | 736,4mg |
Vláknina | 74,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Telecí kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Párky Frankfurtské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Frankfurtská pečeně z telecího masa postup přípravy receptu:
1 | Kýtu očistíme, zbavíme blan a prošpikujeme špalíky párků. Maso osolíme a ze všech stran v kulatém pekáči osmažíme na másle s olejem. Poté podlijeme horkou vodu a pod poklicí dusíme. Po půl hodině vložíme pekáč bez poklice do předehřáté trouby a pečeme. Během pečení maso obracíme, poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme teplou vodou. |
2 | Když je maso měkké, vyjmeme ho a na talíři necháme vychladnout. Poté nakrájíme na plátky. |
3 | Mezitím šťávu z masa zaprášíme moukou, dobře zašleháme a za stálého míchání zredukujeme. Poté vsypeme papriku, zašleháme vodu a alespoň čtvrt hodiny provaříme. Do hotové omáčky vložíme nakrájené maso a necháme dobře prohřát. |
Poznámka
Jako přílohu volíme rýži nebo těstoviny.