Telecí hrudí s nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí hrudí s nádivkou
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31947 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Játra telecí |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
3 špetka | Sůl |
1 kg | Telecí hruď |
2 ks | Vejce slepičí |
0,3 ks | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 383,3mg |
Draslík | 759,7mg |
Vláknina | 770,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra telecí, Muškátový oříšek, Sůl, Telecí hruď, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí hrudí s nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si nádivku. Játra očistíme, opláchneme, osušíme a jemně umeleme. Veku nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Cibuli drobně nakrájíme a osmažíme na dvou lžících másla. V míse promícháme s vymačkanou vekou játra, zchladlou cibuli, muškátový oříšek, špetku soli, špetku pepře, žloutky, posekanou petrželovou nať a vmícháme pevný sníh z bílků. |
2 | Telecí hrudí očistíme, opláchneme a osušíme. Poté nad žebry rozřízneme otvor, vnitřek kapsy osolíme špetkou soli a plníme připravenou nádivkou. Otvor zašijeme a maso osolíme špetkou soli i po povrchu. |
3 | V pekáči rozehřejeme sádlo se zbylým máslem, na ně vložíme maso, podlijeme teplou vodou a zhruba hodinu a půl pečeme. Během pečení maso poléváme výpekem, případně přilijeme vodu. |
Poznámka
Jako přílohu volíme vařené brambory.