Zeleninové casserole - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové casserole
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 3195 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
250 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Chilli paprička |
200 g | Cuketa |
1 špetka | Cukr třtinový |
200 g | Fazole bílé |
200 g | Karotka baby |
500 g | Kedlubna |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Pažitka |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
8 ks | Šalotka |
2 kávová lžička | Solamyl |
50 g | Sýr Čedar |
300 ml | Víno bílé |
600 ml | Vývar zeleninový |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 15,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli paprička, Cuketa, Cukr třtinový, Fazole bílé, Karotka baby, Kedlubna, Kypřicí prášek do pečiva, Pažitka, Šalotka, Sýr Čedar, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Omáčka sójová, Petržel - nať, Solamyl, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové casserole postup přípravy receptu:
1 | Mouku spojíme s máslem, kypřícím práškem, přidáme strouhaný sýr, nasekanou petržel, osolíme, opepříme a dáme na chvíli do chladu. Vytvoříme asi 25 ks knedlíčků. |
2 | Na oleji osmahneme podélně nakrájenou šalotku, brambory na půlku a opékáme asi 8 minut, přidáme pokrájený česnek, baby karotku, zelené fazolky, žampióny, cukety na špalíky a kedlubnu na plátky. Přilijeme vývar, polovinu vína, cukr, sojovou omáčku a necháme vařit 15 minut. Kukuřičný škrob rozmícháme ve zbytku vína a vmícháme do casserole. Když omáčka zhoustne, osolíme a opepříme. |
3 | Přivedeme k varu, navrch dáme knedlíčky, přiklopíme pokličkou a vaříme asi 15 minut. |
4 | Nakonec přidáme jemně pokrájenou chilli papričku bez semínek. Hotové posypeme nasekanou petrželkou a pažitkou. Polévka je nejlepší druhý den. |