Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 3195
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

250 g Brambory
3 stroužek Česnek
0,5 ks Chilli paprička
200 g Cuketa
1 špetka Cukr třtinový
200 g Fazole bílé
200 g Karotka baby
500 g Kedlubna
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
50 g Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Omáčka sójová
1 polévková lžíce Pažitka
3 polévková lžíce Petržel - nať
8 ks Šalotka
2 kávová lžička Solamyl
50 g Sýr Čedar
300 ml Víno bílé
600 ml Vývar zeleninový
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 481 kcal
Kilojoule 2 011kJ
20% Sacharidy 73 g
17% Tuky 12 g
24% Sodík 485 mg
32% Bílkoviny 18 g

Zeleninové casserole postup přípravy receptu:

1

Mouku spojíme s máslem, kypřícím práškem, přidáme strouhaný sýr, nasekanou petržel, osolíme, opepříme a dáme na chvíli do chladu. Vytvoříme asi 25 ks knedlíčků.

2

Na oleji osmahneme podélně nakrájenou šalotku, brambory na půlku a opékáme asi 8 minut, přidáme pokrájený česnek, baby karotku, zelené fazolky, žampióny, cukety na špalíky a kedlubnu na plátky. Přilijeme vývar, polovinu vína, cukr, sojovou omáčku a necháme vařit 15 minut. Kukuřičný škrob rozmícháme ve zbytku vína a vmícháme do casserole. Když omáčka zhoustne, osolíme a opepříme.

3

Přivedeme k varu, navrch dáme knedlíčky, přiklopíme pokličkou a vaříme asi 15 minut.

4

Nakonec přidáme jemně pokrájenou chilli papričku bez semínek. Hotové posypeme nasekanou petrželkou a pažitkou. Polévka je nejlepší druhý den.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept