Vepřové kotlety na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety na červeném víně
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 31950 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
260 g | Cibule |
1 ks | Hřebíček |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
2 špetka | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
300 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 69,0mg |
Draslík | 629,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Kotlety očistíme, opláchneme, osušíme, na krajích nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo s olejem, vložíme kotlety a z obou stran osmažíme. Přidáme cibuli nakrájenou na plátky a rajčata, která jsme spařili, oloupali a nakrájeli na plátky. Kotlety zalijeme červeným vínem, přidáme koření, hrnec uzavřeme a zhruba deset minut vaříme na středním plameni. Poté hrnec odstavíme, vychladíme a zkusíme, zda je maso měkké. |
Poznámka
Jako přílohu volíme dušenou rýži.