Recept

Segedínský guláš na víně s paprikovou klobásou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 31952
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Cibule
200 g Klobása Dunajská
2 špetka Kmín drcený
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
0,3 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
4 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
1 kg Vepřová plec
300 ml Zakysaná smetana
550 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,176 kcal
Kilojoule 4 922kJ
5% Sacharidy 19 g
130% Tuky 97 g
17% Sodík 330 mg
103% Bílkoviny 58 g

Segedínský guláš na víně s paprikovou klobásou postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na větší kostky a přidáme do kastrolu, v němž jsme na sádle zpěnili na kostičky nakrájenou cibuli. Maso ze všech stran opečeme, zasypeme sladkou i pálivou mletou paprikou, přidáme drcený kmín, sůl, promícháme, zalijeme teplou vodou a vínem a pod poklicí dusíme. Po půl hodině přidáme nakrájené kysané zelí s nálevem. Když je maso poloměkké, zahustíme je smetanou, v níž jsme rozšlehali mouku a asi deset minut provaříme. Do hotového guláše vložíme paprikovou klobásu, kterou jsme nakrájeli na tenčí kolečka a osmažili na suché teflonové pánvi.

Poznámka

Ke guláši podáváme houskový knedlík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept