Segedínský guláš na víně s paprikovou klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Segedínský guláš na víně s paprikovou klobásou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 31952 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
200 g | Klobása Dunajská |
2 špetka | Kmín drcený |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
4 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Vepřová plec |
300 ml | Zakysaná smetana |
550 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 216,5mg |
Draslík | 957,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřová plec, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Mouka pšeničná hladká, Paprika mletá pálivá, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Segedínský guláš na víně s paprikovou klobásou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na větší kostky a přidáme do kastrolu, v němž jsme na sádle zpěnili na kostičky nakrájenou cibuli. Maso ze všech stran opečeme, zasypeme sladkou i pálivou mletou paprikou, přidáme drcený kmín, sůl, promícháme, zalijeme teplou vodou a vínem a pod poklicí dusíme. Po půl hodině přidáme nakrájené kysané zelí s nálevem. Když je maso poloměkké, zahustíme je smetanou, v níž jsme rozšlehali mouku a asi deset minut provaříme. Do hotového guláše vložíme paprikovou klobásu, kterou jsme nakrájeli na tenčí kolečka a osmažili na suché teflonové pánvi. |
Poznámka
Ke guláši podáváme houskový knedlík.