Jednoduchý recept

Zákusky s kořenovou zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 225 minut
Doba přípravy: 150 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 31953

Ingredience

225 g Brambory
350 g Celer bulvový
1 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Hořčice francouzská
25 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Med včelí
225 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
3 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika oranžová
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 232 kcal
Kilojoule 969kJ
6% Sacharidy 22 g
191% Tuky 143 g
8% Sodík 156 mg
10% Bílkoviny 5 g

Zákusky s kořenovou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Dáme na plech papriky a pečeme v předehřáté troubě 35 minut při teplotě 190 stupňů. Obrátíme je po 20 minutách. Přikryjeme kusem látky a necháme vychladnout 10 minut. Z paprik odstraníme slupku, rozkrojíme na půl a zbavíme semínek. Pokrájíme na proužky a vložíme do mísy.

2

Do uzavíratelné lahvičky dáme vinný ocet, olej, hořčici, sůl, pepř a med. Vše dobře promícháme. Obsah nalijeme na papriky a necháme marinovat 2 hodiny.

3

Do mísy dáme nastrouhané brambory, mrkev a celer, přidáme citronovou šťávu a česnek. Máme podklad. Přidáme rozpuštěné máslo a vejce. Směs rozdělíme na 8 dílů a přendáme na plech vyložený pergamenovým papírem. Zformujeme z každého dílu placičku o průměru 10 cm. Potřeme olejem.

4

Pečeme v předehřáté troubě 30 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé. V pánvi prohřejeme 3 minuty papriky.

5

Lžící dáme na každé kolečko papriky a ozdobíme petrželkou.

6

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept