Zákusky s kořenovou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 225 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zákusky s kořenovou zeleninou
Celkový čas: | 225 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 150 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 31953 |
Ingredience
225 g | Brambory |
350 g | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice francouzská |
25 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Med včelí |
225 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika oranžová |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 564,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Citronová šťáva, Med včelí, Ocet vinný červený, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice francouzská, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Paprika oranžová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zákusky s kořenovou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Dáme na plech papriky a pečeme v předehřáté troubě 35 minut při teplotě 190 stupňů. Obrátíme je po 20 minutách. Přikryjeme kusem látky a necháme vychladnout 10 minut. Z paprik odstraníme slupku, rozkrojíme na půl a zbavíme semínek. Pokrájíme na proužky a vložíme do mísy. |
2 | Do uzavíratelné lahvičky dáme vinný ocet, olej, hořčici, sůl, pepř a med. Vše dobře promícháme. Obsah nalijeme na papriky a necháme marinovat 2 hodiny. |
3 | Do mísy dáme nastrouhané brambory, mrkev a celer, přidáme citronovou šťávu a česnek. Máme podklad. Přidáme rozpuštěné máslo a vejce. Směs rozdělíme na 8 dílů a přendáme na plech vyložený pergamenovým papírem. Zformujeme z každého dílu placičku o průměru 10 cm. Potřeme olejem. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě 30 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé. V pánvi prohřejeme 3 minuty papriky. |
5 | Lžící dáme na každé kolečko papriky a ozdobíme petrželkou. |
6 | Podáváme teplé. |